اسکنر دندانپزشکی

اسکنر وسیله‌ای است برای تولید مدل سه بعدی از مختصات جسم مورد نظر که با تابش نور، عکاسی از نمونه انجام می‌پذیرد و در صنایع مختلفی کاربرد دارد. در سالیان اخیر استفاده از اسکنرها در صنایع دندانسازی و دندانپزشکی رایج شده است. اسکنر لابراتواری و اسکنر داخل دهانی از پر کاربردترین تجهیزات کدکم در صنعت دندانپزشکی به حساب می‌آیند که در واقع اولین گام برای ورود به دنیای دندانپزشکی دیجیتال هستند. اسکنرهای دندانپزشکی شرکت دناتیس دارای یک سال گارانتی و 5 سال خدمات پس از فروش هستند.

مزایای استفاده از اسکنر دندانپزشکی نسبت به روش‌های سنتی

  • سرعت: در صورت استفاده از اسکنر دندانپزشکی به میزان قابل ملاحظه‌ای در زمان صرفه جویی به عمل می‌آید چون بسیاری از پروسه‌های تولید یا قالب‌ریزی از فرآیند درمان حذف می‌شود.
  • دقت: در این روش خطاهای انسانی در لابراتوار به حداقل می‌رسند و پروتز دندانی با کیفیت بالایی تولید می‌شود. مراحل مختلف تولید دستی پروتز در لابراتوارهای سنتی، احتمال خطا را بالا می‌برند.
  • هزینه: استفاده از اسکنر دندانپزشکی به میزان قابل توجهی در هزینه‌ها تاثیر خواهد داشت و مواد مصرفی کمتری در لابراتوار مصرف می‌شود و به نیروی انسانی کمتری در لابراتوار دندانسازی احتیاج است.
استفاده از اسکنر داخل دهانی

انواع اسکنر دندانپزشکی

در لابراتوارهای دندانسازی دیجیتال، برای تولید روکش‌های دندانی به روش‌های کدکم، باید تصویری سه بعدی از فضای دهان و دندان بیمار داشته باشیم تا بتوان طراحی پروتزهای مختلف دندانی را انجام داد. برداشت تصویر دیجیتالی از دهان بیمار به دو شیوه صورت می‌گیرد. در شیوه اول با استفاده از اسکنرهای داخل دهانی در کلینیگ، دندانپزشک به صورت مستقیم تصویر سه بعدی از دهان بیمار می‌گیرد. در شیوه دوم ابتدا قالب دهان بیمار در کلینیک گرفته می‌شود و سپس این قالب در لابراتوارهای دندانسازی به کست گچی تبدیل می‌شوند و در انتها با استفاده از اسکنرهای لابراتواری از کست گچی اسکن گرفته شده تا تصویر سه بعدی دهان بیمار به دست آید.

اسکنر لابراتواری

در اسکنرهای لابراتواری با قرار دادن کست دندانی بر روی هولدر دستگاه، عملیات اسکن شروع می‌شود. با تابش نور بر روی کست و عکاسی همزمان از آن، یک مدل سه بعدی از دندان تهیه می‌شود. این عملیات در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام می‌شود. فایل دیجیتالی تهیه شده، برای انجام طراحی پروتز در اختیار طراح قرار می‌گیرد.

اسکنرهای لابراتواری نسبت به اسکنرهای داخل دهانی دقت بالاتری دارند اما باید در نظر گرفت که اسکنر لابراتواری کست دندانی را اسکن می‌کند و احتمال خطا در کست وجود دارد.

اسکنر داخل دهانی

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و برای راحتی کار و افزایش سرعت درمان بیمار در مطب دندانپزشکی، برخی دندانپزشکان عملیات اسکن را در مطب و با اسکنر داخل دهانی انجام می‌دهند. با استفاده از اسکنر داخل دهانی یک فایل دیجیتال از وضعیت دندان‌های بیمار تهیه می‌شود. در این صورت دیگر نیازی به استفاده از اسکنر لابراتواری نیست و فایل دیجیتال تولید شده توسط دندانپزشک در اختیار طراح قرار می‌گیرد.

اگرچه عموما این اسکنرها دقت پایین‌تری نسبت به اسکنر لابراتواری دارند اما عمل اسکن را به طور مستقیم از دندان انجام می‌دهند و به همین دلیل هیچ جز میانی مانند کست دندانی وجود ندارد. با این دستگاه عملیات قالب‌گیری توسط دندانپزشک حذف می‌شود و به میزان قابل ملاحظه‌ای سرعت اجرای کار بالا می‌رود.

نکاتی در مورد اسکنر دندانپزشکی

  • استفاده از اسکنر دندانپزشکی تاثیر بسیاری بر کیفیت درمان بیمار دارد و در مجموع رضایت بیمار بالاتر خواهد رفت.
  • بعضی لابراتوارها از اسکنر داخل دهانی برای اسکن کست دندانی در داخل لابراتوار استفاده می‌کنند که این کار توصیه نمی‌شود چراکه در برخی موارد پیچیده، ممکن است دقت اسکنر در حد مطلوب نباشد.

  • دقت اسکنرها تاثیر به‌سزایی در دقت پروتزهای تولیدی دارد. امروزه دقت دستگاه‌های اسکنر در حدود 5 تا 15 میکرون است. هر چه تعداد پیکسل‌های دوربین دستگاه بیشتر باشد خروجی کار دقت بیشتری دارد.

  • بزرگترین مزیت استفاده از محصولات شرکت تجهیزات دناتیس پشتیبانی و خدمات پس از فروش این شرکت است. شرکت دناتیس در تمامی مراحل دیجیتال‌سازی لابراتوار و یا کلینیک دندانپزشکی در کنار شماست.