میلینگ زوشن

میلینگ دندانسازی یک دستگاه اتوماتیک برای ساخت روکش دندان است که لابراتوارهای دندانسازی مجهز، از آن برای تولید روکش‌ها و پروتزهای دندانی استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها نقش به سزایی در دندانپزشکی دیحیتال ایفا می‌کنند، به طوریکه امروزه تولید اجزای مختلف ایمپلنت‌ها و پروتزهای دندانی از طریق تکنولوژی CAD/CAM به صورت روز افزون در حال افزایش است. با پیشرفت علم و تکنولوژی و تولید دستگاه‌های مدرن، امروزه عموما دیگر ساخت روکش‌های دندانی با روش‌های سنتی صورت نمی‌پذیرد، بلکه از طریق دستگاه‌های کدکم انجام می‌شود.

استفاده از دستگاه میلینگ زوشن مزایای بسیاری دارد که از میان آن‌ها می‌توان به سرعت بالا در ساخت روکش و دقت بسیار خوب در اجرای جزئیات اشاره کرد. همچنین شرکت دناتیس به عنوان نماینده انحصاری برند زوشن در ایران، کلیه میلینگ‌ها را با یک سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش به مشتریان عرضه می‌کند.

میلینگ زوشن

نحوه کارکرد دستگاه میلینگ دندانسازی

دستگاه میلینگ زوشن Zotion یک دستگاه CNC به شمار می‌آید و برای شروع کار لازم است یک طراحی اولیه از اباتمنت یا روکش درون نرم افزار انجام شود و توسط نرم افزارهای CAM، به کدهای قابل خوانش برای این دستگاه تبدیل می‌شود. سپس دستگاه با اجرای کدهای CNC طراحی مورد نظر را بر روی ماده خام اولیه (پریمیلد اباتمنت، گلس سرامیک و یا دیسک زیرکونیا) تراش می‌دهد. کلیه امور نصب و راه اندازی دستگاه میلینگ زوشن Zotion ، آموزش استفاده از آن و خدمات پس از فروش دستگاه، توسط متخصصین شرکت تجهیزات دندانپزشکی دناتیس انجام می‌شود.

تعداد محور در دستگاه میلینگ دندانسازی

نسل اول این دستگاه‌ها دارای 3 محور بودند که سرعت و کیفیت اجرای کار در آن‌ها پایین بود زیرا محدوده حرکتی اسپیندل در 3 محور اصلی X و Y و Z بود و هولدر بدون حرکت سر جای خود قرار می‌گرفت. نسل بعدی آن‌ها که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرند 4 محوره و 5 محوره هستند. در این دستگاه‌ها علاوه بر امکان حرکت در 3 جهت، هولدر نیز در یک و یا دو جهت، قابلیت حرکت دارد. حرکت هولدر باعث می‌شود هم سرعت و هم کیفیت اجرای کار بالا باشد.

مزایای استفاده از دستگاه میلینگ زوشن

افزایش کیفیت قطعات تولیدی به دلیل دقت بالا و عملکرد صحیح دستگاه‌های CNC

افزایش سرعت تولید محصولات به دلیل قرارگیری نمونه‌های بیشتر در دستگاه و در نتیجه پذیرش تعداد بیشتری سفارش از طرف لابراتوار

احساس رضایت بیشتر در بیمار به دلیل قرارگیری بهتر روکش ایمپلنت شخصی سازی شده در داخل فک

افزایش رضایت دندانپزشک برای تحویل دادن کار با کیفیت به بیمار

عدم دخالت اپراتور در تولید اجزا و در نتیجه کاهش خطا و اشتباه

ساخت و تحویل سریع پروتز به دندانپزشک

کیفیت قطعات دستگاه

از مهم‌ترین بخش‌های دستگاه‌های CNC، مانند میلینگ دندانسازی، می‌توان به سروو موتور و بال اسکروهای آن اشاره کرد. این بخش‌ها تاثیر مستقیمی بر دقت، سرعت و عمر دستگاه دارند. سروو موتور یک محرک چرخشی است که امکان کنترل دقیق موقعیت خطی، زاویه‌ای، شتاب و سرعت را فراهم می‌‌سازد. به همین دلیل استفاده از یک سروو موتور با کیفیت و مطمئن، تاثیر مستقیم بر عملکرد نهایی دستگاه دارد. میلینگ زوشن Zotion از سروو موتورهای با کیفیت ساخت شرکت پاناسونیک ژاپن در محصولات خود بهره برده است که قابلیت اطمینان و عمر این دستگاه را تضمین می‌کند.

بال اسکرو نیز قطعه بسیار مهمی در دستگاه میلینگ است و قابلیت تحمل بارهای زیاد، حرکت روان و در عین حال بسیار دقیق بخش‌های متحرک دستگاه را تضمین می‌کند و باعث تبدیل حرکت دورانی به حرکت خطی است. کیفیت بال اسکرو نیز بر کیفیت محصول نهایی تولید شده تاثیر گذار است. بال اسکروهای دستگاه میلینگ زوشن از برند معتبر شرکت THK ژاپن است.

نحوه کالیبراسیون

یکی از مشکلات رایج در دستگاه‌های میلینگ، خارج شدن دستگاه از حالت کالیبره است. این مساله به مرور زمان و به علت عملکرد سیستم الکترومکانیکی دستگاه‌ها به وجود می‌آید و در این صورت پروتز تولیدی با طراحی انجام شده انطباق ندارد و دستگاه به کالیبراسیون احتیاج پیدا می‌کند. در نسل‌های اولیه دستگاه‌های میلینگ زوشن Zotion، کالیبراسیون به صورت دستی اجرا می‌شد، اما در نسل سوم این دستگاه‌ها، کالیبراسیون به صورت اتوماتیک اجرا می‌شود و بدین ترتیب دستگاه‌های شرکت زوشن Zotion از پایداری بالایی در دقت و کیفیت برخوردار هستند.

انواع میلینگ دندانسازی

در لابراتوارهای دندانسازی از 2 نوع میلینگ تر (WET) و خشک (ِDRY) استفاده می‌شود که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. میلینگ تر در دو نوع چهار و پنج محوره و میلینگ خشک به صورت 5 محوره در بازار موجود است. شرکت دناتیس به عنوان نمایندگی انحصاری شرکت زوشن Zotion در ایران، این دستگاه‌ها را همراه با نصب، آموزش و پشتیبانی به فروش می‌رساند.

میلینگ دندانسازی تر

در میلینگ دندانسازی تر، از مخلوط آب و صابون برای تراش ماده اولیه استفاده می‌شود و محل تراش‌کاری با استفاده از این مخلوط روان‌کاری می‌شود. از دستگاه تر (wet) علاوه بر ساخت روکش موقت از جنس PMMA و کاستومایز اباتمنت از جنس پریمیلد، برای ساخت روکش‌های دائم لمینت از جنس گلس سرامیک هم استفاده می‌شود. این دستگاه با قابلیت‌های بالا و دقت بسیار خوب، مورد استفاده لابراتوارهای برتر در سطح کشور است.

میلینگ دندانسازی خشک

نوع خشک (dry) این دستگاه برای تراش نیاز به محلول آب و صابون نداشته و به صورت خشک کار می‌کند و برای ساخت روکش زیرکونیا استفاده می‌شود. یک دیسک از جنس زیرکونیا درون دستگاه میلینگ خشک قرار می‌گیرد و تعدادی روکش با آن ساخته می‌شود. این دستگاه نیازمند ساکشن است تا پودر باقی‌مانده از دیسک‌های زیرکونیا در فضای دستگاه توسط ساکشن جمع‌آوری گردد.